اشکال منتظم
اشکال منتظم
در این مطلب به نکات اشکال منتظم اشاره کرده ایم که یکی از مباحث مهم ریاضی متوسطه اول است.
تعریف اشکال منتظم: به اشکالی که تمام زوایا و ضلع هایشان برابر و مساوی باشد، اشکال منتظم می گویند. در این مطلب به نکات اشکال منتظم اشاره کرده ایم.
با توجه به تصویر بالا می توان به الگو و فرمول هایی در اشکال منتظم رسید که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
1-محیط
تعریف محیط: به دور تا دور هر شکل محیط می گویند. چون تمام اضلاع، شکل های منتظم برابر است؛ می توان فرمول زیر را برای محیط آنها نوشت.
طول ضلع X تعداد اضلاع
2-تعداد قطر
تعریف قطر: پاره خطی که دو راس غیر مجار را در اشکال به هم می رساند، قطر نام دارد. با توجه به تعریف قطر می توان فرمول زیر را برای قطر های اشکال منتظم نوشت.
2÷((3-تعداد اضلاع) X تعداد اضلاع)
3-مرکز تقارن
تعریف مرکز تقارن: اگر شکلی را 180 درجه دوران دهیم و روی خودش منطبق شود، آن شکل مرکز تقارن دارد. در این اشکال، اگر تعداد ضلع فرد باشد، آن شکل مرکز تقارن ندارد و اگر تعداد ضلع زوج باشد، آن شکل مرکز تقارن دارد.
4-محور تقارن
تعریف محور تقارن: محور تقارن خطی است که شکل را به دو نیم تقسیم می کند. در این اشکال به تعداد ضلع هایشان محور تقارن وجود دارد.
5-زاویه داخلی
تعریف زاویه داخلی: به زاویه های درون یک شکل زاویه داخلی می گویند. در این اشکال مجموع زاویه های داخلی با فرمول زیر بدست می آید.
X 180(2-تعداد اضلاع)
برای بدست آوردن هر یک از زوایا ی داخلی در این اشکال باید از فرمول زیر استفاده کرد.
تعداد اضلاع ÷(X 180(2-تعداد اضلاع))
6-زاویه خارجی
تعریف زاویه خارجی: به زاویه های بیرون یک شکل زاویه خارجی می گویند.در این اشکال مجموع زاویه های خارجی برابر با 360 درجه است پس برای بدست آوردن هر زاویه خارجی باید از فرمول زیر استفاده کرد.
تعداد اضلاع ÷360
امتیاز شما به این مطلب:
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
سوالات تیزهوشانی ریاضی نهم
این مطلب شامل سوالاتی با سطح دشوار هست که می تواند شما را به چالش بکشد. با حل این سوالات می توانید با سختترین سطح سوالات ریاضی نهم آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.